zondag 2 februari 2014

Sneeuwklassen 02-02-2014

Hallo iedereen




Onze eerste dag in Sankt-Martin zit er bijna op. En het was een fijne dag.


Gisteren vertrokken we rond tien uur voor onze trip naar Oostenrijk. Nadat iedereen zich goed genesteld had, kon het avontuur beginnen.
Het was dadelijk een gezellige drukte in de bus. De kinderen keuvelden honderduit over wat hun te wachten stond. Dat het een spannend avontuur zou worden, stond vast. Nadat we naar een film gekeken hadden, hielden we halt om het toilet op te zoeken. Daarna gingen de lichten uit en keerde de rust terug.


De reis verliep vlot. Er was weinig verkeer, er waren geen zieken onderweg en dat zorgde ervoor dat we zonder problemen hier geraakten. Rond kwart na acht kwamen we in Sankt-Martin aan.


Het zonnetje was al van de partij en het was niet echt koud. Er ligt momenteel nog wat sneeuw, maar echt veel is het niet. Gelukkig viel er vorige week zo'n 50 cm waardoor we normaal gezien de ganse week kunnen skiën. We hopen dat de weergoden ons gunstig gezind zijn en dat het niet te warm wordt. Gisteren heeft het wel flink gedooid. Het was hier 16 (!) graden. Vandaag was het heel wat kouder, ongeveer 4-5 graden. Echte vrieskou zullen we waarschijnlijk niet krijgen deze week.


Nadat we de bus hadden uitgeladen, hebben we een wandeling gemaakt door het dorp. Toen we terug in ons pension waren, mochten we onze benen onder de tafel schuiven voor het middageten. En of we honger hadden! Iedereen at met smaak van de soep, het hoofdgerecht en het dessert. De eerste maaltijd viel goed mee.


Na het eten was het tijd om naar de kamers te gaan en alles uit te pakken. Iedereen vond zijn eigen stekje en maakte het gezellig op de kamer.


Om half twee was het dan eindelijk zover. We mochten onze skischoenen passen en onze latten gaan afhalen. Het was voor sommigen zweten en afzien maar uiteindelijk kreeg iedereen zijn schoenen aan en ging het richting skilift. Daar werden de groepen ingedeeld en kreeg elke groep al een uurtje skigewenning of skiles. Voor we naar huis gingen, had iedereen al wel een stukje geskied. De ene al wat sneller dan de andere maar geskied werd er. En iedereen straalde!


Nu staat iedereen onder de douche. Na het avondeten is er onze eerste avondactiviteit en houden we een bingoavond.


Zo, ons eerste verslag is een feit, morgen lezen jullie meer over onze sneeuwklassen.


We sturen vandaag één groepsfoto door, vanaf morgen sturen we elke dag meerdere foto's met het verslag mee.


Heel veel lieve knuffels van ons allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten